Dušené kapustičky s opékanou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 74.4 mg
- Vláknina 15760 mg
- Vitamín A 15760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí osolené vody vhodíme růžičkové kapusty a 2 minuty necháme povařit, slijeme a kapusty ochladíme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a opékáme, až cibule zesklovatí. Přisypeme cukr a nasekanou šalvěj a 3 minuty zahříváme za občasného promíchání.
-
3
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozpůlené kapusty a 3 minuty restujeme a promícháváme. Vmícháme cibuli se šalvějí, osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme, až kapusty změknou.