Zálivka s citronelou podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 75 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2.1 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tři stébla citronely naklepeme tupou stranou nože nebo rozdrtíme. V rendlíku pak ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme citronelu a dáme zahřát na teplotu, kdy se tekutiny lze ještě dotýkat. Po odstavení necháme přikryté asi 12 hodin ustát, přes hustou látku přecedíme, mořskou solí osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme. 
- 
                                2Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu, před použitím ji vždy řádně protřepeme. 
- 
                                3Výborně se hodí k rybám, většině salátů a ke všemu, u čeho chceme mít thajskou chuť. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        