Polévka z ústřic

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 600 g Ústřice
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Okurka salátová
  • 4 ks Salát římský
  • 2 l Vývar zeleninový
  • 2 dl Víno šumivé (sekt)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1648 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 55.8 mg
  • Draslík 1097.6 mg
  • Vláknina 11682.5 mg
  • Vitamín A 11682.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 319.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme a nakrájíme po celé délce na slabé nudle (vyhneme se semeníku ve středu okurky).

  • 2

    Ústřice vyloupeme a pokapeme citronovou šťávou, přivedeme k varu zeleninový vývar, vlijeme do něj smetanu, vložíme okurkové nudle, ústřice a povaříme 0,5 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájený salát a pažitku, zalijeme sektem, osolíme a opepříme. Na talíře navršíme salát s okurkovými nudlemi, na ně rozložíme ústřice a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu