Pizza s pečeným masem a tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 14 g Droždí sušené
  • 200 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Vepřové maso pečené
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Cukr krupice
  • 5 g Fenykl obecný
  • 10 g Bazalka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 680 g Sýr Taleggio
  • 8 g Sůl mořská
  • 20 g Sůl mořská
  • 160 g Roketa
  • 650 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1069 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1748 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 220 mg
  • Vláknina 12000.2 mg
  • Vitamín A 12000.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

  • 2

    Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.

  • 3

    Pečené maso vidličkou trochu rozmělníme, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme drceným fenyklem a pokapeme olejem. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, rovnoměrně naneseme pečené maso, kousky sýru, lístky tymiánu, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, mletým pepřem a upečeme.

  • 4

    Pizzu nařežeme na trojúhelníky, upravíme na servírovací talíř, listy rokety trochu natrháme, pokapeme citronovou šťávou a pizzu ozdobíme.

Komentáře k receptu