Salát z bulguru s pečenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Cuketa
  • 400 g Lilek
  • 80 g Olej olivový
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 300 g Fenykl sladký - hlíza
  • 250 g Paprika červená
  • 400 g Bulgur
  • 100 g Cibule červená
  • 200 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Ocet vinný
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 833.3 mg
  • Vláknina 28250 mg
  • Vitamín A 28250 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme 20 minut bobtnat. Scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka, fenykl nakrájíme nahrubo, papriky rozkrojíme, vybereme jádřince a lusk necháme vcelku, lilek nakrájíme na větší kusy, cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek nakrájíme na plátky.

  • 2

    Zeleninu promícháme s olivovým olejem, nasypeme na plech v jedné vrstvě, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby se opekla ze všech stran. Upečenou zeleninu pokapeme octem a necháme vychladnout. Zeleninu doplníme čerstvými bylinkami a všechno nadrobno posekáme.

  • 3

    Bulgur nasypeme do salátové mísy, přisypeme posekanou zeleninu s bylinkami, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.

Komentáře k receptu