Kančí plec s passatou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 1000 g Kančí maso
  • 160 g Mrkev kořen
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Jalovec
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 10 g Chilli koření mleté
  • 50 g Pancetta
  • 700 g Passata (drcená rajčata)
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 800 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1287 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 4756.8 mg
  • Draslík 329.1 mg
  • Vláknina 9221.5 mg
  • Vitamín A 9221.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, pancettu na drobné kostičky, parmezán nastrouháme najemno.

  • 2

    Kostky masa nasypeme do mísy, přisypeme polovinu mrkve, cibule a celeru, zalijeme polovinou bílého vína, okořeníme mletým jalovcem, solí, mletým pepřem, přidáme lístky šalvěje, promícháme a necháme marinovat přes noc.

  • 3

    Do hrnce nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přisypeme pancettu, mleté chilli koření, orestujeme, přidáme zbylé poloviny cibule, mrkve, celeru, osmahneme, přidáme kostky masa bez marinády a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Přilijeme zbytek vína a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Přidáme passatu, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a velmi zvolna dusíme hodinu a půl. Během dušení podléváme vodou.

  • 4

    Maso i s passatou rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu