Fazole vařené s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 70 g Rajčata
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 8 g Sůl mořská
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Fazole Borlotti
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 181.5 mg
  • Vláknina 2565 mg
  • Vitamín A 2565 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvě vyloupané fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupaný brambor, rozmačkané rajče, celý česnek, svazek bylinek, zakápneme olejem, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme, brambor, česnek, bylinky a rajče vyhodíme, fazole promícháme se zbytkem oleje a zakápneme octem.

  • 2

    Fazole podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu