Džem z hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 13524 kcal
 - Sacharidy 3065 g
 - Tuky 175 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 3065 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 7192.5 mg
 - Vláknina 393500 mg
 - Vitamín A 393500 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 193.3 mg
 - Vitamín E 7.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru, zakryjeme a necháme odstát do druhého dne, kdy ke hruškám
 - 
                                2
přilijeme 5 dl vody, 1 dl octa a 500 g glukózy. Hrušky s cukrovým nálevem vaříme pří mírné teplotě do doby, až se začnou rozvařovat
 - 
                                3
a sirup bude hustý. Během vaření občas promícháme. Před koncem vaření přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkový cukr. Hruškový džem odstavíme z plotny a naplníme jím čisté a suché sklenice.
 - 
                                4
Uzavřeme víkem, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.
 - 
                                5