Polévka švestková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 186.2 mg
 - Vláknina 4711.9 mg
 - Vitamín A 4711.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky omyjeme, vypeckujeme a vaříme ve vodě doměkka. Uvařené švestky si prolisujeme nebo rozmixujeme a vodou rozředíme na patřičné množství polévky.
 - 
                                2
Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, smícháme s polévkou a zavaříme.
 - 
                                3
Polévku ochutíme trochou mleté skořice. Můžeme použít i strouhanou citrónovou kůru a popřípadě osladíme.
 - 
                                4
Polévku můžeme podávat studenou i teplou.