Dušená kančí plec
Suroviny
- 2000 g Kančí plec
 - 120 g Cibule
 - 80 g Mrkev kořen
 - 80 g Šalotka
 - 60 g Celer - nať
 - 4 g Pepř černý celý
 - 2 g Jalovec
 - 100 g Marmeláda brusinková
 - 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1000 ml Kančí vývar
 - 1000 ml Víno červené
 - 100 ml Koňak Armaňak
 - 4 ks Hřebíček
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 2 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 223.1 mg
 - Vláknina 1906 mg
 - Vitamín A 1906 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem.
 - 
                                2
Necháme marinovat 48 hodin v chladu.
 - 
                                3
Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme 30 minut smažit na rozpáleném oleji, poté přidáme zeleninu z marinády a restujeme 20 minut.
 - 
                                4
Zaprášíme moukou, za občasného míchání restujeme 10 minut.
 - 
                                5
Marinádu uvedeme k varu, přilijeme jí k zelenině a masu a dusíme 30 minut.
 - 
                                6
Přilijeme vývar, přidáme bylinky a zakryté dusíme 2 hodiny.
 - 
                                7
Nakonec osolíme, opepříme a přimícháme marmeládu.
 - 
                                8
Necháme prohřát a ihned servírujeme.