Houbové sněhové koblížky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 300 g Hříbky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 0.15 dl Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 392 mg
 - Draslík 470.3 mg
 - Vláknina 1294.8 mg
 - Vitamín A 1294.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, necháme odkapat nebo je ubrouskem osušíme. Pak je nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a promícháme je.
 - 
                                2
V pánvi si rozpálíme máslo a hříbky krátce orestujeme. Vyjmeme je z omastku a necháme na papírovém ubrousku vychladnout.
 - 
                                3
V míse si vyšleháme bílky na tuhý sníh, který ochutíme citronovým pepřem a 2 špetkami mořské soli. Žloutky smícháme s moukou a přidáme je ke sněhu z bílků. Pak přidáme vychladlé hříbky a vše lehce promícháme.
 - 
                                4
V pánvi si rozpálíme olej, lžicí nabíráme houbovou směs a koblížky usmažíme z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.