Makarony na liškách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 26.3 mg
 - Draslík 522.8 mg
 - Vláknina 9664.8 mg
 - Vitamín A 9664.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme dle návodu na obalu makarony, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Nejprve si připravíme cibuli, slaninu a lišky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadborno, slaninu nakrájíme na nudličky. Pokud je potřeba, lišky omyjeme, ne však pod tekoucí vodou, ale v nádobě s vodou (houby nesmějí vodu nasát - jinak lišky pouze očistíme). Větší houby dle potřeby překrojíme.
 - 
                                3
Slaninu dokřupava opečeme na ropáleném oleji. Následně ji vyjmeme a na zbylém oleji rozpustíme máslo. Na pánev přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lišky, vše promícháme a smažíme dokud se tekutina nevyvaří.
 - 
                                4
Poté přidáme ke směsi créme fraiche a vložíme zpět opečenou slaninu. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Připravíme si pažitku a majoránku, které nasekáme nadrobno a přimícháme do omáčky. Na závěr vložíme do omáčky makarony, promícháme a můžeme servírovat na talíře.