Daňčí závitky s klobásou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 100 g Cibule
 - 40 g Hořčice
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Okurky nakládané
 - 12 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 1 g Bobkový list
 - 3 g Nové koření celé
 - 3 g Jalovec
 - 2 g Pepř černý celý
 - 250 g Klobása uzená
 - 1000 g Dančí maso
 - 40 g Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1203 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 149.7 mg
 - Draslík 898.9 mg
 - Vláknina 6280.3 mg
 - Vitamín A 6280.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pikantní klobásu nakrájíme na špalíčky, kyselé okurky na plátky, cibuli nadrobno.
 - 
                                2
Plátky masa potřeme hořčicí, poklademe plátky okurky, přiložíme špalíček klobásy, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a lehce obalíme v mouce. V pekáčku rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme do pekáčku závitky a po obvodu osmažíme. Podlijeme trochou vody, ochutíme solí, pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Upečené závitky vyjmeme, ze šťávy vybereme celé koření, maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou.