Nekvašený malinový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
 - Sacharidy 217 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 217 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 381.3 mg
 - Vláknina 32500 mg
 - Vitamín A 32500 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme dobře zralé, ale ne příliš měkké maliny. Přebereme je, očistíme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal.
 - 
                                2
Poté scedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zahřejeme. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
 - 
                                3
Necháme znovu projít varem a odstavíme.
 - 
                                4
Teplý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme, uložíme a uchováme na temném a suchém místě.