Sirup z čerstvého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 178 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 178 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 553 mg
 - Vláknina 17200 mg
 - Vitamín A 17200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz přebereme, očistíme, otrháme ze stopek a propláchneme pod tekoucí vodou. Vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
 - 
                                2
Zahříváme a postupně přidáváme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.