Šťáva z čerstvého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 151 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 151 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 518.1 mg
 - Vláknina 16125 mg
 - Vitamín A 16125 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme a propasírujeme. Odložíme na chladné místo a necháme stát 3 dny. Mezitím průběžně sbíráme pěnu utvořenou na povrchu.
 - 
                                2
Poté necháme šťávu překapat přes plátno, přisypeme cukr, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kyselinu benzoovou a odstavíme.
 - 
                                3
Šťávu rozlijeme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.