Povidla z čerstvých švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 262.2 mg
 - Vláknina 4666.7 mg
 - Vitamín A 4666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Nasypeme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a znovu společně povaříme.
 - 
                                2
Hustá povidla ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.