Rychlý koláč s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 75.8 mg
 - Draslík 115.7 mg
 - Vláknina 2105 mg
 - Vitamín A 2105 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané borůvky promícháme s trochou mouky a obalíme je v ní.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
 - 
                                3
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle potřeby přiléváme mléko a uhněteme hladké těsto. Do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
 - 
                                4
Do plechu s vyššími okraji rozložíme pečicí papír, nalijeme na něj těsto, na které pak rovnoměrně rozprostřeme borůvky. Koláč pečeme přibližně 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                5
Upečený koláč ještě teplý posypeme moučkovým cukrem, který jsme smíchali s cukrem vanilkovým.