Víno z čerstvých hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 139 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 139 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 727.5 mg
 - Vláknina 43200 mg
 - Vitamín A 43200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a ihned vylisujeme. Přecedíme, přidáme cukr a kyselinu citronovou a promícháme.
 - 
                                2
Jakmile se vše rozpustí, přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti na cca 6 týdnů k dokvašení. Po této době necháme stát ještě několik dnů, aby se usadil kal.
 - 
                                3
Čisté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Po úplném vyčištění rozlijeme do lahví, zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.