Borůvkové želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 106 mg
 - Vláknina 6680 mg
 - Vitamín A 6680 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a malou část dáme stranou.
 - 
                                2
Zbylé borůvky v hrnci s vodou uvaříme doměkka a pak je i v vodou necháme překapat přes síto. Do šťávy potom přimícháme želírovací cukr v poměru 100 gramů na 1 dl, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů, přisypeme celé borůvky, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 minut.
 - 
                                3
Z hotové marmelády sebereme pěnu a směsí naplníme čisté sklenice. Zavíčkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.