Studená jahodová polévka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 22.9 mg
 - Draslík 181.3 mg
 - Vláknina 3333.3 mg
 - Vitamín A 3333.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé zahradní jahody dobře opereme a necháme chvíli na sítu oschnout. Červené přírodní víno svaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Z jahod odstraníme stopky, nakrájíme je nadrobno a nakonec je prolisujeme. Přidáme cukr, vodu, svařené červené víno, důkladně promícháme a dáme do lednice. Před podáváním do dobře vychlazené ovocné polévky vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.