Zimní koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 107 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 73 mg
 - Draslík 95.2 mg
 - Vláknina 2600.7 mg
 - Vitamín A 2600.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, skořici, třešňovici a vejce. Postupně vmícháváme mouku a mléko s rozmíchaným droždím a vypracováváme těsto. Nakonec vmícháme hrozinky a důkladně hněteme těsto několik minut.
 - 
                                2
Dortovou formu vymažeme 2 lžícemi másla, těsto do ní namačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout. Vykynulé potřeme ušlehaným vejcem a pečeme při 180 stupních 45 minut. Vychladlý koláč zabalíme do alobalu a necháme v chladu ( v zimě venku, proto zimní koláč) 2 dny uležet.