Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 88 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 66.3 mg
 - Vláknina 4550 mg
 - Vitamín A 4550 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně.
 - 
                                2
Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou.
 - 
                                3
Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře.
 - 
                                4
Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
 - 
                                5
Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo.