Salát plný zdraví
Suroviny
- 40 g Sýr Gran Moravia
 - 400 g Chřest zelený
 - 80 g mozzarella třešinky
 - 1 kávová lžička Olej chilli
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Čekanka
 - 1 ks Artyčoky čerstvé
 - 1 hrst Rukola
 - 1 hrst Salát Polníček
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 91.2 mg
 - Vláknina 2096.3 mg
 - Vitamín A 2096.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou salátovou čekanku (žlutou a červenou), artyčoky, jarní cibulku, petrželku, kopr, listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou. Tvrdý sýr Gran Moravia nastrouháme na tenké plátky, malé kuličky mozzarelly rozkrojíme na poloviny.
 - 
                                2
Z čerstvého zeleného omytého chřestu odkrojíme 2-4cm tvrdé spodní části. Pokud je zelený chřest skutečně čerstvý, neloupeme ho. Nakrájíme ho spolu s jarní cibulkou na kroužky a dáme do mísy. Přidáme na proužky pokrájenou čekanku. Přidáme potrhané salátové listy, rukolu a pokrájené bylinky.
 - 
                                3
Z mladého artyčoku odkrojíme silný stonek, pak ho oloupeme, zbavíme chloupků, až zůstane mladé poupě, které hned pokapeme citrónovou šťávou (nebo potřeme rozkrojeným citrónem) a nakrájíme na proužky. Vše ve velké míse promícháme, pokapeme olivovým a chilli olejem, ochutíme solí, pepřem a znovu vše zlehka promícháme.
 - 
                                4
Salát rozdělíme do misek, každou porci ozdobíme rozkrájenou mozzarelou, posypeme plátky sýra a hned servírujeme. Dobrou chuť.