GAZPACHO
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 514.4 mg
 - Vláknina 5946.7 mg
 - Vitamín A 5946.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata a česnek nasekejte na menší kusy a dejte je do mixéru. Rozmixujeme dohladka a poté přelijeme do velké mísy.
 - 
                                2
Okurku, cibuli a polovinu papriky taktéž nakrájíme na kousky a spolu s olivovým olejem a šťávou z citronu rozmixujeme dohladka. Přidáme rajčatovou šťávu a ještě promixujeme. Nalijeme do mísy k rajčatům.
 - 
                                3
Osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                4
Necháme vychladid v lednici – nejlépe přes noc.
 - 
                                5
Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho ho opečeme na pánvi.
 - 
                                6
Olivy nasekáme na kousky.
 - 
                                7
Gazpacho podáváme v misce s kostkami ledu, posypané vychladlým chlebem a olivami.