Sirup z bezinkových květů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 206 g
- Tuky 0 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 205 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 47.5 mg
- Vláknina 2820 mg
- Vitamín A 2820 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké květy bezu černého (40 ks) budeme trhat na místech, kde se málo práší (nejezdí tam auta apod.).
-
2
Květy zkontrolujeme, aby na nich nebyl hmyz a vložíme je do vysoké sklenice, přidáme 3 omyté citrony pokrájené na plátky, zalijeme 5 litry studené vody a necháme odstát na chladném místě 24 hodin.
-
3
Po 24 hodinách přes plátno scedíme vodu do hrnce, přisypeme 2 kg
-
4
cukru, 10 g kyseliny citronové a přidáme 1 lusk vanilky.
-
5
Vodu za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme.
-
6
Sirup z bezových květů nalijeme horký přes trychtýř do čistých suchých lahví, uzavřeme víčky a necháme vychladnout.
-
7
Uskladníme na chladném místě.