Šťouchané brambory s máslem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 9.9 mg
- Draslík 127.6 mg
- Vláknina 4662 mg
- Vitamín A 4662 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Oškrabanou a omytou karotku a jarní cibulku (bílou část) nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme pod tekoucí vodou a rozděláme ji na malé růžičky. Sýr nastrouháme na malém struhadle.
-
2
Brambory dáme do rendlíku, zalijeme je vodou, přidáme na kolečka pokrájenou cibulku, špetku kmínu a vaříme je pod poklicí doměkka 15 minut.
-
3
Zeleninu vložíme do druhého rendlíku, přilijeme trošku vody, přidáme máslo a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut doměkka.
-
4
Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo, sýr a rozšťoucháme je téměř na kaši. Dušenou zeleninu i se zbytkem šťávy též rozšťoucháme, pak přidáme brambory a vše promícháme.