Velikonoční kůzlecí pečínka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Slanina vepřová
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 kg Kůzlečí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1161 mg
  • Bílkoviny 110 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 322.4 mg
  • Draslík 2079.6 mg
  • Vláknina 420 mg
  • Vitamín A 420 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 160°C. Kýtu z kůzlete očistíme od blan, omyjeme ji a osušíme. Celou hlavičku česneku (asi 8 stroužků) očistíme, stroužky prolisujeme a promícháme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Celou kýtu potřeme utřeným česnekem, vložíme ji do pekáče na 1/2 plátků slaniny, povrch kýty pokryjeme 2/2 plátků ze slaniny. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme na spodní rošt do trouby. Maso budeme péct pomalu 3-4 hodiny. 1 -2 za hodinu ho polijeme výpekem a otočíme. Přibližně 10-15 minut před dopečením troubu zapneme na 200°C, poklici odebereme a maso pečeme do zlatohněda.

  • 3

    Kůzlecí pečínku naporcujeme a hned podáváme.

Komentáře k receptu