Květákový salát s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 544.2 mg
 - Vláknina 8886.3 mg
 - Vitamín A 8886.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, ale dáme pozor, aby se nepřevařil.
 - 
                                2
Do vody přidáme 1 lžičku citronové šťávy.
 - 
                                3
Vaříme přibližně 15 minut, potom květák scedíme, pod tekoucí vodou ochladíme, necháme odkapat a dáme do mísy.
 - 
                                4
Černé olivy bez pecek a omyté papriky (zbavené jádřinců) nakrájíme na tenké kroužky a přidáme je ke květáku.
 - 
                                5
Ještě zeleninu posypeme omytou, drobně nakrájenou zelenou petrželkou, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                6
Salát dobře promícháme a servírujeme.
 - 
                                7