Španělský letní salát
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Sardelové řezy
 - 8 ks Olivy nakládané
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 6318 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 160.9 mg
 - Draslík 850.3 mg
 - Vláknina 25093.8 mg
 - Vitamín A 25093.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 14.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a nakrájíme na dílky.
 - 
                                2
Omytý salát rozebereme na listy, oloupanou okurku nakrouháme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Olivy a sardelové řezy propláchneme vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Talířky obložíme listy salátu, připravenou zeleninou, olivami a sardelovými řezy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a zakapeme octem a olejem.
 - 
                                4
Salát ozdobíme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.