Studená zeleninová polévka s kefírem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 5 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 508.1 mg
- Vláknina 4468.3 mg
- Vitamín A 4468.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a spolu s oloupanou okurkou nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce.
-
2
Přidáme česnek utřený se solí, nasekaný korp, olej a přilijeme rozšlehané kefírové mléko.
-
3
Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme octem. Vše dobře promícháme.
-
4
Polévku podáváme vychlazenou.