Studená zeleninová polévka s kefírem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1000 ml Mléko kefírové
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 508.1 mg
  • Vláknina 4468.3 mg
  • Vitamín A 4468.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a spolu s oloupanou okurkou nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce.

  • 2

    Přidáme česnek utřený se solí, nasekaný korp, olej a přilijeme rozšlehané kefírové mléko.

  • 3

    Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme octem. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Polévku podáváme vychlazenou.

Komentáře k receptu