Zeleninová směs studená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 ks Patison
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 325.3 mg
  • Vláknina 7627.5 mg
  • Vitamín A 7627.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a očistíme patisony (pokud jsou mladé, nemusíme je loupat). Poté je osolíme. Na pánvi rorezhřejeme 2 lžíce oleje a po obou stranách patisony opečeme.

  • 2

    Z bílého zelí oddělíme listy, které omyjeme a dáme krátce povařit.

  • 3

    Rajčata spaříme v horké vodě, přelijeme studenou vodou a sloupneme slupku. Poté je nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Spařené zelné listy nakrájíme na větší čtverečky. Očištěnou mrkev, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.

  • 5

    Zapékací mísu vymastíme a začneme první vrstvou zelí. Osolíme a opepříme a dáme další vrstvu zeleniny. Každou vrstvu solíme a pepříme. Jakmile navršíme všechnu zeleninu, zalijeme je olejem a necháme dusit doměkka.

  • 6

    Zeleninovou směs podáváme vychlazenou a vyklopenou na mísu. Obložíme ji čerstvou zeleninou.

  • 7

    Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.

Komentáře k receptu