Zakudlaná polévka
Suroviny
- 400 g Brambory
- 300 g Houby čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 25 g
- Sodík 464 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 191.4 mg
- Draslík 841.2 mg
- Vláknina 9970.1 mg
- Vitamín A 9970.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce s 1 litrem vody se solí, kmínem, bobkovým listem, celým pepřem a přivedeme varu. Očistíme a omyjeme směs čerstvých hub, pokrájíme je na plátky a přidáme do vody k bramborům.
-
2
Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme do polévky smetanu, ve které jsme si důkladně rozmíchali hladkou mouku. Krátce povaříme. V hrnečku si rozkvedláme vejce a za stálého míchání je vlijeme do polévky. Omytý čerstvý kopr drobně pokrájíme a přidáme ho do polévky. Podle chuti přidáme sůl, ocet a trošku cukru. Nakonec do polévky prolisujeme stroužek česneku, promícháme a podáváme.