Malinové muffiny se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 120 g Bílý jogurt
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 70 g Maliny
  • 100 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 dl Smetana
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 30 polévková lžíce Maliny
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 229.2 mg
  • Draslík 434.3 mg
  • Vláknina 24243 mg
  • Vitamín A 24243 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvé maliny omyjeme, osušíme, třetinu malin odložíme stranou na ozdobu a do šlehačky. Ostatní maliny v míse rozmačkáme, přidáme k nim smetanu a bílý jogurt. V druhé míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Postupně k máslu zašleháme maliny se smetanou a jogurtem.

  • 2

    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí. Postupně k máslu zašleháme sypkou směs. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta.

  • 3

    Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Poté je vyjmeme a vložíme do papírových košíčků.

  • 4

    Připravíme šlehačku: 33% smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku, poté postupně přidáme rozmačkané maliny (30 g). Šlehačku dáme do cukrářského sáčku s větším ozdobným nástavcem a vychladlé muffiny ozdobíme šlehačkou, celými malinami, dáme je na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu