Jemná zelenina
Suroviny
- 500 g Mrkev kořen
 - 50 g Pastinák
 - 350 ml Vývar zeleninový
 - 50 ml Smetana sójová
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 1 kávová lžička Libeček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 293 g
 - Sodík 476 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 1.6 mg
 - Draslík 145.7 mg
 - Vláknina 10527.8 mg
 - Vitamín A 10527.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a pastinák očistíme. Mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pastinák na malé kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme řepkový olej a zeleninu na něm dusíme asi 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme libeček a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, pod pokličkou.
 - 
                                3
Škrobovou moučku rozmícháme se dvěmi lžícemi studené vody. Smetanu přilijeme k zelenině a za stálého míchání přilijeme škrob. Necháme přijít k varu, pak hrnec sejmeme z plotny.
 - 
                                4
Přimícháme nasekaný kopr, sůl a pepř. Podáváme k bramborové kaši nebo vegetariánským řízkům.