Čirá zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 180 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 8.3 mg
 - Draslík 444.2 mg
 - Vláknina 14312 mg
 - Vitamín A 14312 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, peržel nasekáme a spolu s pepřem a bobkovým listem zavážeme do gázy.
 - 
                                2
Pórek, jen bílou část, očistíme a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme, přidáme pórek a dusíme asi 5 minut. Přilijeme vodu, vývar a sáček s kořením. Zvýšíme teplotu, zakryjeme a vývar přivedeme k varu.
 - 
                                3
Očistíme stonky celeru, oškrábeme mrkev a obojí nakrájíme na kousky velikosti sirky. Přidáme do vroucí polévky, snížíme teplotu a vaříme 5-8 minut, až je zelenina měkká.
 - 
                                4
Z hráškových lusků odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Z polévky odstraníme sáček s kořením, přidáme cukrový hrášek a minutu povaříme.
 - 
                                5
Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.