Minestrone alla genovese
Suroviny
- 150 g Brambory
 - 70 g Cibule
 - 100 g Cuketa
 - 220 g Hrášek
 - 50 g Mrkev kořen
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 150 g Těstoviny konzumní
 - 150 g Zelí hlávkové bílé
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 220 g Fazole bílé
 - 6 g Bazalka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 40 g Celer řapíkatý
 - 3 g Šalvěj čerstvá
 - 120 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Pancetta
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 3000 ml Vývar drůbeží
 - 12 ml Protlak rajčatový
 - 1 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Pesto rajčatové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1133 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 2199 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 9512.6 mg
 - Draslík 1201.7 mg
 - Vláknina 23480 mg
 - Vitamín A 23480 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a necháme vařit 5 minut. Poté přilijeme rajčatový protlak, přisypeme pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jsme nechali máčet přes noc ve studené vodě.
 - 
                                2
Vše hodně opepříme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přiklopené necháme vařit 2 hodiny, občas promícháme. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťoucháme vidličkou. Do omáčky přisypeme pokrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin.
 - 
                                3
Servírujeme s 1 lžící pesta, posypané strouhaným parmezánem.