Pizza s kapary a tuňákem
Suroviny
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Tuňák v oleji
 - 12 g Cukr krupice
 - 15 g Droždí
 - 130 g Mozzarella
 - 35 ml Olej olivový
 - 215 ml Voda pitná
 - 90 ml Passata (drcená rajčata)
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
 - Sacharidy 126 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 207.4 mg
 - Vláknina 11562.5 mg
 - Vitamín A 11562.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základní těsto na pizzu [20279]:
 - 
                                2
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
 - 
                                3
Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
 - 
                                4
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
 - 
                                5
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
 - 
                                6
Těsto rozválíme a vytáhneme do tloušťky 1 cm a šířky 35 cm. Uděláme kruh a vytvarujeme.
 - 
                                7
Dáme na plech, povrch pokryjeme přísadami a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 20-30 minut.