Rajčatový bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 4.8 mg
 - Draslík 342.8 mg
 - Vláknina 8819.5 mg
 - Vitamín A 8819.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dáme do mísy cukr, kvasnice a smícháme s 8 lžícemi vody. Necháme 15 minut vzejít.
 - 
                                2
Do další mísy dáme mouku a vmícháme do ní sůl, uděláme uprostřed důlek, přidáme bazalku, rajčatovou pastu, kvásek a polovinu zbývající vody. Hněteme, až vypracujeme těsto. Postupně zaléváme zbylým množstvím vody.
 - 
                                3
Vál posypeme mouku a hněteme na něm těsto, dokud nebude hladké. Poté ho přikryjeme a necháme 30 minut v teple kynout, objem se nám zvýší dvakrát.
 - 
                                4
Vymažeme tukem vyšší formu na pečení.
 - 
                                5
Těsto vyklopíme z mísy a hněteme se sušenými rajčaty cca 3 minuty. Poté dáme těsto do formy a necháme 40 minut kynout.
 - 
                                6
V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 190°C.