Podzimní salát s žampióny
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát Polníček
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 321.2 mg
 - Vláknina 3465 mg
 - Vitamín A 3465 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Polníček omyjeme a natrháme na kousky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, prudce na něm osmažíme cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a vše ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Během smažení dochutíme sójovou omáčkou.
 - 
                                3
V míse smícháme olej, ocet a hořčici, dresink dochutíme pepřem a solí. K dresinku přidáme kousky polníčku, promícháme, rozložíme na talíře, posypeme usmaženými žampiony a podáváme.