Vejce se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 2011 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 795 mg
 - Draslík 608 mg
 - Vláknina 159 mg
 - Vitamín A 159 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky.
 - 
                                2
Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce.
 - 
                                3
Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem.