Brambory vařené s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 54.5 mg
 - Draslík 11 mg
 - Vláknina 7274.8 mg
 - Vitamín A 7274.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 76.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15-20 minut. Oloupeme je, osolíme a dáme do mísy s pokličkou.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme se smetanou a provaříme na hustou omáčku. Přidáme protlak, česnek utřený se solí, pepř a strouhaný sýr.
 - 
                                3
Omáčkou přelijeme brambory v míse. Podáváme horké.