Chipsy ze sladkých brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 276.5 mg
 - Vláknina 3045.2 mg
 - Vitamín A 3045.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandolínou nakrájíme batáty na tenké plátky (nebo můžeme udělat i spirály, pokud na to máme přístroj).
 - 
                                2
V hluboké pánvi necháme rozpálit olej.
 - 
                                3
V malé misce smícháme všechny ostatní ingredience a polovinou posypeme brambory. Smažíme několik minut dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
 - 
                                4
Necháme je okapat na papírovém ručníku, a ještě vlhké od oleje posypeme zbylou kořenící směsí.
 - 
                                5
Po vychlazení podáváme.