Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 80.3 mg
 - Draslík 710.2 mg
 - Vláknina 5021 mg
 - Vitamín A 5021 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
 - 
                                2
Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou.
 - 
                                3
Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
 - 
                                4
Nasekáme.
 - 
                                5
Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme.
 - 
                                6
Máslem vymažeme zapékací misku.
 - 
                                7
V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
 - 
                                8
Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi.
 - 
                                9
Končíme špenátovou vrstvou.
 - 
                                10
Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.