Tresčí filé na špenátu
Suroviny
- 600 g Špenát listový čerstvý
 - 400 g Filé z aljašské tresky
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 20 g Ořechy vlašské
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 890.9 mg
 - Vláknina 7401 mg
 - Vitamín A 7401 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.5 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Očištěný, propláchnutý špenát chvíli podusíme na středním ohni.
 - 
                                3
Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím zapékací mísu. Vložíme do ní špenát, přilijeme víno a osolíme. Navrch položíme porce filé. Dusíme v troubě pod poklicí při 200 stupních Celsia asi 20 minut. Pokličku odstraníme a ještě krátce necháme v troubě.
 - 
                                4
Smícháme mleté ořechy, nastrouhaný sýr a smetanu. Pokrm vyjmeme z trouby a navrch filé rozdělíme smetanovou směs. Zapékáme ještě 10 minut a podáváme.