Ryba na singapurský způsob
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
 - 10 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Mouka bramborová
 - 1 ks Ananas
 - 1 ks Mandarinky
 - 1 ks Kaštany jedlé
 - 1 ks Citrony
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 27.8 mg
 - Draslík 684.4 mg
 - Vláknina 2986.3 mg
 - Vitamín A 2986.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé z bílé ryby nakrájíme na kousky asi 5 cm velké.
 - 
                                2
Smícháme bílek, moučku, víno, sůl a pepř. Kousky ryby vložíme do směsi na necháme stát.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a rybu osmažíme, dokud se na ní nevytvoří kůrka. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
 - 
                                4
Ve woku necháme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli nakrájenou na 1,5 cm dílky a smažíme asi 2 minuty, zaprášíme kari kořením a smažíme ještě další 2 minuty. Zalijeme šťávou z ananasu a mandarinek a přivedeme k varu.
 - 
                                5
Rozmícháme škrob s citrónovou šťávou a lžící vroucí ovocné šťávy, vrátíme do woku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Můžeme přisladit. Přidáme ovoce, vodní kaštany bez nálevu, rybu a zamícháme, aby se vše pokrylo omáčkou. Prohřejeme a ihned podáváme s rýží nebo nudlemi.