Patatas bravas
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
 - 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Brambory
 - 0.24 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 923.2 mg
 - Vláknina 11183.2 mg
 - Vitamín A 11183.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme, osušíme. Pánev naplníme do jedné třetiny olejem a rozpálíme. Brambory osmahneme do zlatova, necháme okapat na ubrousku.
 - 
                                2
Všechna rajčata nařízneme na špičce do kříže, na 10 vteřin ponoříme do vroucí vody, vyndáme, ponoříme do studené vody, vyndáme a oloupeme.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou červenou cibuli a usmažíme. Přimícháme utřený česnek, papriku, pepř a smažíme ještě 1 - 2 minuty.
 - 
                                4
Přidáme rajčata, bobkový list, 90 ml vody a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladnout, vyndáme bobkový list a v mixéru zpracujeme do hladka. Vrátíme do hrnce a prohřejeme.
 - 
                                5
Rozpálíme olej z pánve po bramborách, znovu v něm osmahneme brambory. Přendáme na ubrousek. Druhé smažení zajistí že budou brambory opravdu křupavé a omáčka se do nich nebude tak rychle vsakovat.
 - 
                                6
Hotové brambory naložíme na talíř a zalijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.