Calamares a la plancha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 194.2 mg
 - Draslík 221.4 mg
 - Vláknina 235.3 mg
 - Vitamín A 235.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
V míse smícháme se 1/4 lžičkou soli, zakryjeme a dáme na 30 minut do lednice.
 - 
                                3
Těsně před podáváním ušleháme všechny suroviny na omáčku picada se 1/4 lžičkou pepře a špetkou soli.
 - 
                                4
Olej rozpálíme na pánvi a zprudka na něm po menších várkách osmažíme tělíčka olihní, každou várku 2-3 minuty, dokud maso nezbělá a nezměkne. Přidáme chapadla a za stálého obracení smažíme 1 minutu, dokud se nesvinou.
 - 
                                5
Podáváme horké, pokapané omáčkou picada.