Tumbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1120.6 mg
 - Vláknina 17581 mg
 - Vitamín A 17581 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata ponoříme na 10 vteřin do horké vody, potom ihned do studené, oloupeme, rozpůlíme, vybereme dužinu a semena, rajčata nasekáme na drobno.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, na mírném ohni smažíme nasekanou červenou cibuli a utřený česnek do změknutí. Zvýšíme teplotu a přidáme rajčata s tymiánem, vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne, osolíme.
 - 
                                3
Brambory nakrájíme na půl cm silné plátky a osmahneme na rozpáleném oleji do měkka. Přendáme je do zapékací nádoby 27 x 21 x 5 cm, mírně osolíme.
 - 
                                4
Do pánve po bramborách vložíme plátky lilků a smažíme každý 3 minuty z obou stran. Můžeme přilít olej, lilky vyjmeme a necháme na ubrousku vykapat. Nandáme na vrstvu brambor, mírně osolíme.
 - 
                                5
Po lilku dáme do pánve nakrájené papriky a smažíme do měkka. Vyndáme na ubrousek, necháme okapat, nandáme na lilky, osolíme. Zalijeme omáčkou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180°C.