Salsa z opečených rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1016.4 mg
 - Vláknina 3998.3 mg
 - Vitamín A 3998.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech. Šalotky a česnek oloupeme a přidáme k rajčatům, posypeme mořskou solí a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 75 minut. Hotová jsou, když začnou osychat, nesmí se spálit.
 - 
                                2
Necháme vychladnout, oloupeme a dužinu jemně nakrájíme. Ze šalotek odstraníme celou vnější slupku. Šalotku i česnek nakrájíme nahrubo a smícháme v míse s rajčaty.
 - 
                                3
Listy rozmarýnu otrháme se stonku a jemně nakrájíme, polovinu přimícháme ke směsi. Chilli namočíme do horké vody asi na 10 minut, necháme okapat, odstraníme stonky a semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme k rajčatové směsi.
 - 
                                4
Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, sůl, olej a cukr. Posypeme zbylým rozmarýnem a před podáváním necháme vychladit. V lednici vydrží až týden.